Det du lurer på om gjeldsordning.

Gjeldsordning.org

5 sparetips til deg som er i gjeld

Innimellom å skjer det at man er i gjeld, og det kan virke som om problemet er uoverskuelig. Da er det viktig å huske at det alltid finnes en løsning på problemet. Å komme i gang med sparing er ikke alltid så lett, og innimellom er det vanskeligste å vite hvor man skal starte. En god ide er å starte i det små, og finne ut hvor man kan spare og om det er mulig å tjene litt ekstra penger på en måte.

1.      Lag et budsjett til hverdagen

Det å lage et budsjett for hverdagen er veldig nyttig, fordi det gir et bedre overblikk over pengene du har, de nødvendige utgiftene og hvor du kan spare. Det er typisk å føle at pengene bare forsvinner, men dette er nok fordi man bruker det på små, impulskjøp. Et budsjett kan gjøre det lettere å holde seg unna dette.

2.      Tjen ekstra penger på siden

Hvis du ønsker å tjene litt ekstra penger på siden, finnes det mange muligheter som ikke krever jobbsøking. Du kan for eksempel investere sparepenger i aksjer. Dette er en god ide om du har litt penger til overs, og ikke sitter i den dypeste gjelden. Det er nemlig viktig å ikke investere med penger du ikke har råd til å tape. Videre er det også nødvendig å sette seg godt inn i hva det betyr å investere. 

3.      Selg brukte ting

Du har nok garantert mange ting hjemme som du ikke bruker lenger, og som gjerne kan få et nytt hjem. Dette kan du også tjene en del penger på, enten ved å selge de selv over nett eller på loppemarked, eller å selge ting til en bruktbutikk. Selg heller flere ting for mindre, til sammen kan det bli en god sum.

4.      Lei ut et rom hjemme

Man trenger ikke alltid så mye plass som det man kanskje har, og det ligger gode penger i utleie. Hvis du for eksempel bort i en leilighet eller et hus som har et ekstra gjesterom eller kontor, kan du ta inn en utleier. Det kan hjelpe deg med leien, tjene deg mer penger og hjelpe deg med å betale gjelden.

5.      Kutt ut de dårlige vanene

Siste tips er å kutte ut dårlige vaner. Dette er nok lettere sakt en gjort, men mange av disse vanene er svært dyre. Det kan for eksempel være røyking, snusing, shopping eller spilling. Det finnes apper der du kan følge med på hvor mye penger du sparer hver dag eller måned ved å for eksempel ikke snuse, som er en god motivasjon.


Copyrighted content. All Rights Reserved.