Det du lurer på om gjeldsordning.

Gjeldsordning.org

5 tips for gode vilkår i gjeldsordningen

Har du havnet i en vanskelig økonomisk knipe med flere lån som hoper seg opp og renter som er umulige å nedbetale? Da kan en gjeldsordning være tingen. Alle gjeldsordninger kommer med vilkår og betingelser, og det kan være lurt å sette seg litt inn i hva du kan gjøre for gunstigere vilkår før du møter kreditorene og blir enig om en avtale. Å skylde masse penger er aldri en bra ting, men med en god gjeldsordning kan den vanskelige situasjonen i det minste være midlertidig.

 

Ta tak i egen økonomi

Det aller lureste du kan gjøre, er å ta tak i egen økonomi og å få kontroll på den før gjeldsforhandlingene finner sted. På den måten viser du kreditorene og dem du skylder penger at du prøver å komme deg ut av den økonomiske knipa, og at du gjør alt du kan for å greie det. Selg unna eiendeler du ikke trenger, få deg en ekstrajobb og gjør alt i din makt for å skaffe de pengene som trengs.

Vær villig til å leve rimelig

Ikke gå inn i gjeldsforhandlingene med feil fokus. Det er du som har pådratt deg gjeld, og da må du være villig til å leve enkelt så lenge det kreves. Gjeldsordningens varighet er 5 år, og i denne perioden skal ikke personlig nytelse komme foran gjelda som skal nedbetales. Legg deg flat i forhandlingene, og gjør deg klar for en enkel livsstil. Det vil gagne deg på sikt og gi deg bedre vilkår.

Innse hvor problemet ligger

Det er mange grunner til at gjeld oppstår. Noen er så heldige å vinne en pen sum med penger hos aktører som Maria Bingo slik at de på en enkel måte klarer å komme seg ut av gjeldsproblemene sine. Men dessverre er det mange som støtt og stadig kjøper dyre forbruksvarer og ferier som de ikke har råd til. Uansett hva som er årsaken til gjelda, bør man legge seg flat, innrømme feilen og finne ut hvor problemet ligger. Folk som tydelig innser hvor det har gått galt, og som vil gjøre alt for at det ikke gjentar seg, vil få det mye lettere med kreditorene i en eventuell forhandling om en nedbetalingsplan.

Sett deg inn i finansielle begreper

Ved å stille forberedt til gjeldsforhandlingene, viser du at du er interessert i å løse problemene som har oppstått og vil tilegne deg kunnskap underveis. Seg deg derfor inn i relevante finansielle begreper, og lær deg hva de betyr. Å fremstå kunnskapsrik og interessert vil forbedre inntrykket ditt for kreditorene, og de vil være mer villig til å inngå gunstigere avtaler med deg.

Vær ryddig og strukturert

Ha alt på stell når du ankommer gjeldsforhandlingene. Kle deg profesjonelt, ha med deg alle nødvendige dokumenter og ha kontroll på alt. Utarbeid gjerne månedlige budsjett, ha med dokumentasjon på alle inntekter og utgifter du har, samt bevis på alle tingene du har solgt unna for å forsøke å få tak i så mye penger som mulig. Vær hyggelig, fremstå profesjonell og ikke bli irritert på kreditorene om de er strenge. De har tross alt ikke fått pengene sine, og det er du som skylder dem.


Copyrighted content. All Rights Reserved.