Det du lurer på om gjeldsordning.

Gjeldsordning.org

3 tips til bedre håndtering av gjeld

Det å gjeld er noe de aller fleste av oss kommer til å oppleve i løpet av livet. Men fordi vi lærer alt for lite om økonomi i det hele tatt, og ikke minst personlig økonomi, er det lett å komme ut i en måte å håndtere gjeld på som ikke er så smart. For hvis vi ikke vet hvordan vi skal tenke når det kommer til både det å ta opp lån og ikke minst håndtere lån, er det lett å ta feil valg. I denne artikkelen skal vi snakke mer om hvordan du kan optimere måten du tenker på penger, og ikke minst skal du få tre tips til hvordan du kan håndtere gjeld litt bedre.

01 Ta bevisste valg

Det er mange forskjellige måter å ta opp lån på, og det er noen lån som helt naturlig er enklere å håndtere enn andre. For eksempel er det stor forskjell på for eksempel dette: Realiser kapital med seniorlån og et helt vanlig forbrukslån. Her er noen tips i forhold til å velge lån:

  • Sammenlign de forskjellige typene lån du kan velge. Disse kan være svært forskjellige, men husk å sjekke alle muligheter før du bestemmer deg.
  • Sammenlign de forskjellige mulighetene innenfor den typen lån du bestemmer deg for at er den beste. Velg det beste og billigste – dette er ofte det samme når det kommer til lån.
  • Husk å sjekke budsjettet ditt for å se hva du har råd til å betale tilbake.
  • Snakk med familie og venner og få deres erfaringer med om bord før du bestemmer deg. Det å snakke om økonomi er noe vi trenger å gjøre mer, for det er noe av det som virkelig kan hjelpe oss å bli mer bevisste og selvsikre når det kommer til penger.
  • Kan du låne med et lån med sikkerhet, som for eksempel et boliglån fra Bulder Bank, kan dette være smart, det er ofte billigere enn lån uten sikkerhet fordi disse ofte har bedre renter.

02 Prioriter gjeldsforhandling hvis du sliter

Gjeldsforhandlinger er en viktig del av det å finne den beste løsningen for deg. Hvis du allerede har lån som kanskje ikke funker så bra sammen med økonomien din er det smart å forhandle når det kommer til dette. Det å håndtere gjeld på en god måte er noe vi snakker alt for lite om, og dette er noe som kan gå ut over din personlige økonomi – fordi vi rett og slett aldri lærer hvordan vi skal tenke på dette. Husk at det alltid er bedre å be om hjelp og reforhandle lånet ditt hvis noe ikke funker enn å bare ikke betale. Det å vite hvordan man skal håndtere gjeld er viktig, og det å vite at man alltid kan få hjelp til å finne en løsning som funker er viktig. 

03 Snakk mer om penger

Det å snakke mer om penger er nøkkelen til mer selvtillit og ikke minst mer kunnskap om penger. Det kan være vanskelig noen ganger, men det er veldig sunt og vil gi deg mye bedre økonomi på sikt hvis du tørr å faktisk snakke mer om penger.

 

Beste-kredittkort.no


Copyrighted content. All Rights Reserved.